Samen strijden
tegen kanker

MYRRHA NURA RECUMO Andere

NURA is een strategisch project binnen SCK•CEN waarbij interdisciplinaire vakgroepen de grenzen van de wetenschappelijke vooruitgang opzoeken. Daarom zoeken we verscheidene nucleaire experten die het NURA-team willen vervoegen.

Wil jij ons helpen betere kankerbehandelingen te ontwikkelen? Dan start jouw volgende uitdaging bij NURA.

Word
een pionier

De 3 missies
van NURA

 • Preklinische studies

  SCK•CEN richtte een Contract Research Organisation (CRO) op die preklinische studies uitvoert voor externe partners. Het doel? Meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe radiofarmaceutische behandelingen.

 • Productie van therapeutische radio-isotopen

  Medische radio-isotopen worden gebruikt bij de diagnose en behandeling van kanker. In het kader van NURA als een Contract Manufacturing Organisation focussen we in een eerste fase op de productie van 177Lu en later op 225Ac. Verder ontwikkelt NURA – samen met onze Belgische en internationale partners – meer efficiënte therapeutische radio-isotopen voor toekomstige preklinische studies.

 • Radiofarmaceutisch onderzoek

  Als innovatieve onderzoekspartner is SCK•CEN essentieel in de ontwikkeling van meer efficiënte en veilige kankertherapieën. Daarom focust NURA op fundamenteel onderzoek dat de onderliggende mechanismen van therapeutische radiofarmaceutica blootlegt.

Jouw rol bij NURA

NURA is een strategisch initiatief dat steunt op interdisciplinair onderzoek. Er is voldoende ruimte om je eigen creatieve ideeën voor te stellen, fundamenteel onderzoek te voeren, experimenten uit te werken, nieuwe nucleaire installaties te bouwen en bij te dragen tot de productie van veelbelovende radio-isotopen en radiofarmaceutica.

Zet je in als:

Onderzoeker

Onze onderzoekers bevinden zich op het kruispunt tussen (radio)chemie, (radio)biologie, dosimetrie en farmaceutische wetenschappen. Aangezien ze tot de absolute wereldtop behoren op het gebied van radiofarmacie, hebben ze steeds de beste apparatuur ter beschikking.

Ingenieur

Ingenieurs vormen de ruggengraat van NURA. Ze ontwerpen, bouwen en testen verschillende applicaties binnen NURA – van geavanceerde labo’s tot grootschalige nucleaire installaties.

Management & ondersteuning

Technische experten garanderen dat onze laboratoria up-to-date zijn. Zo kunnen onze laboranten ongeëvenaard onderzoek voeren in een uitdagende maar flexibele omgeving.

Wat is de bestemming van NURA?

De reis is minstens even belangrijk als de aankomst, toch? We geven je een kort overzicht van de status en de toekomst van NURA.

Tijdlijn

2019
De eerste fase van ons preklinisch en radiochemisch lab is operationeel
2022
NURA is volledig operationeel

Meest recente mijlpaal

Liposome accumulation in irradiated tumors display important tumor and dose-dependent differences, Hansen AE, Fliedner FP, Henriksen JR, Jørgensen JT, Clemmensen AE, Børresen B, Elema DR, Kjær A, Andresen TL.

Jouw loopbaan bij NURA

XP: 0j La Laborant
 • professionele bachelor chemie
 • innovatief en sociaal relevant project
 • analyseren van chemische processen en uitvoeren van experimenten
 • contract voor 3 jaar met kans op verlenging