Leef tussen
bossen en meren

SCK•CEN Mol België

Met 114 km2 is Mol de grootste gemeente in de provincie Antwerpen – na Antwerpen zelf. Daarnaast is het een van de meest internationale gemeentes in België met meer dan 130 verschillende nationaliteiten.

In minder dan een uurtje sta je in Antwerpen, Hasselt, Turnhout, Eindhoven of Breda. Ga een beetje verder en ontdek Brussel, Parijs of Amsterdam.

Als je naar Mol verhuist, helpen we je een leuke plaats te vinden om te wonen, te leren en te relaxen. Bereid jezelf voor op een leven tussen bossen en meren.

Jouw plek
onder de zon

Als je voor de eerste keer in Mol aankomt vanuit het buitenland is het gemakkelijk om in het Corbie Hotel te overnachten. Daarnaast zijn er een aantal B&B's en Airbnb's in de buurt. Maar je kan natuurlijk niet op hotel blijven wonen. Daarom voorziet SCK•CEN twee types accommodaties: de studio’s en het – recentelijk gerenoveerde – co-living project.

Er zijn ook genoeg opties om te huren of een eigen woning te kopen. Zoek naar 'Mol' op ImmoVlan of ImmoWeb en begin je zoektocht.

School en kinderopvang

In Mol wordt in het Nederlands lesgegeven. Daarnaast is er ook een Europese school die lessen aanbiedt in het Duits, Frans en Engels.

De meeste scholen voorzien een naschools programma waar kinderen hun huiswerk kunnen maken of spelen tot ze opgehaald worden. Voor de allerkleinsten zijn er verschillende uitstekende crèches in de gemeente.

Verhuizen doe je niet alleen

Veel internationale nieuwkomers worden vergezeld door hun partner. Vaak zoeken zij ook een job in de buurt. Daarom is het aan te raden om al naar een job op zoek te gaan alvorens te verhuizen naar België. De meest gebruikte jobsites zijn Indeed, VDAB en Jobat.

Afbeelding van een water activiteit

Vrije tijd in Mol

Mol ligt in het midden van de Kempen – een bosrijke regio in het noorden van België. Het is de ideale locatie om te wandelen, fietsen en andere sporten uit te oefenen.

 • Fietsen

  In België leert iedereen op vroege leeftijd fietsen. Fietspaden doorkruisen dan ook het hele land. De gemeente Mol organiseert zelf elk jaar verschillende fietsuitstappen.

 • Zwemmen

  In Mol zijn er verschillende mogelijkheden om te zwemmen. Er is één gemeenschappelijk zwembad ("Den Uyt") en tijdens de zomermaanden kan je iedereen aan het Zilvermeer terugvinden.

 • Wandelen

  SCK•CEN wordt omgeven door een bos – net zoals de gemeente. Wandel eens naar de abdij van Postel of ontdek een diverse biotoop in Buitengoor-Meergoor.

 • Festivals

  België is een festivalland. Graspop – het grootste metalfestival van de Benelux vindt plaats op nog geen 2 kilometer van SCK•CEN. Maar wees gerust: het gaat er een pak rustiger aan toe tijdens het Havenfestival nabij het Zilvermeer. Daarnaast organiseert de gemeente elk jaar Mol Feest in het centrum van de gemeente.

 • Marktdag

  Elke dinsdag is het markt in het centrum van Mol. Sla er je voorraad verse groenten en fruit in voor de hele week.

Vervoers-
mogelijkheden in België

Icoon van een auto

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan je jouw buitenlands rijbewijs laten ratificeren op het gemeentehuis van Mol. Indien dit niet het geval is, moet je rijlessen volgen. Verder heb je de keuze om zelf een wagen aan te schaffen of een auto te leasen via SCK•CEN.

Icoon van een fiets

Fietsen is enorm populair in België. Er zijn dan ook verschillende fietswinkels in Mol en de nabijgelegen gemeentes.

Icoon van een trein

In bijna elke Belgische gemeente is een treinstation – ook in Mol. Plan nu al je volgende trip!